Jag lånar friheten

Det är söndag morgon och jag är på benen innan jag riktigt hunnit vakna. Jag är ivrig. Vill upp för att skriva detta, äta frukost och sedan ge mig i väg. Tänker göra en halvdagstur ridandes över ön och ska vara i stallet direkt på morgonen.

Bland det bästa jag vet är att rida ut i naturen. Inte i någon slö alla-i-rad-variant utan att antingen utföra ett arbete tillsammans med hästen eller att förflytta sig med mål och mening. I dag ska vi rida till Elfvik och tillbaka och jag tycker det ska bli intressant att se några nya områden på Lidingö från hästryggen.

Just nu är det klarblå himmel. Jag tror att det kan bli en finfin dag med CG, Tobias och maken. Och hästarna.

In riding a horse, we borrow freedom.

                       Helen Thompson

IMG_3951 2     IMG_3951

   Detaljer från målning jag gjorde 2008

Publicerat i Hästar | 11 Kommentarer

11 Responses to Jag lånar friheten

 1. Lina Zacha säger:

  Du har smittat mig! Jag har plötsligt fått en stor längtan efter att måla, något som jag aldrig brukar ta mig tid till. Det enda jag målar, när jag väl gör det, är hästar ^^

 2. Lina Zacha säger:

  Såg att du varit på Jultorp en del. Jag jobbade där okt-feb 09, då jag behövde lite miljöombyte från mitt eget. Har vi träffats? Vilka hästar har du ridit?

 3. Lena säger:

  Jag är nästan säker på att Du får en underbar söndag!

 4. Titti säger:

  Lina: Kul! Det låter som en bra smitta jag har gett dig. (: Och hästar är inte så bara när man målar. Vad gäller Jultorp så har Lollo betytt mycket för oss. Vi har dock inte varit där under tiden du jobbade där. Hästar jag har ridit? Ja – Viktor, Kingen, Charlie, Sunny Boy, Red Cloud, Tuff Scorpion, Maverick, Agaton som jag kommer på.

 5. Titti säger:

  Lena: Tack. Har precis kommit tillbaka. Det var härligt. Tycker om att rida på ordentligt. Sedan var vädret det allra bästa också. Och sällskapet. Allt gott.

 6. Reflekterat säger:

  Otroligt bra målat måste jag säga..

 7. Titti säger:

  Tack.

 8. Sara säger:

  Jag är enormt förtjust i dina avbildningar av hästar, du lyckas få fram en speciell känsla som jag bara brukar få när jag är ute i naturen på hästpromenad eller skogsritt. Svårt att förklara, men det är i alla fall en bra känsla.

 9. Titti säger:

  Hej, det ÄR svårt att teckna och måla hästar. Ofta blir det att man stiliserar eller förmänskligar dem. Jag FÖRSÖKER att undvika det.

 10. Wiilow säger:

  Du är så grymt duktig!

 11. Titti säger:

  Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.