Jag har en plan

Kommer ur helgen smått utvilad efter att ha ägnat mig åt introverta aktiviteter på hemmaplan.

Främst har jag fått en hel del målat. Skrivit har jag också gjort. Och tagit fram en översiktlig aktivitets- och tidsplan för mitt arbete. Ja, planen var från början bara tänkt att täcka några veckor. Men så ville jag få bättre koll över flödena i mina projekt och i vilken takt jag behövde ägna mig åt dem för att hinna med. Det ledde till att jag lyfte blicken och pytsade ut uppgifter i vettiga portioner vecka för vecka. Det slutade med att jag hade en rätt handfast plan som sträcker sig fram till oktober. Inte i detalj men ändå.

Jag har alltid planer. Måste ha det för att få till det. Vill ha det för att en bra plan vägleder och ger ro. ALLT behöver inte genomföras samtidigt. Det är skönt att veta: det här är viktigt men jag hinner med även om det får vänta. Sedan undviker jag att bygga på måsten utan tänker mer på vad jag vill. Då blir planen inte betungande. I stället ger den drivkraft.

Konkret har jag skrivit ut månadsark från kalendern för att få överblick. Fem månaders ark, som nu har ett innehåll och som är sammanhäftade. Så mycket jag kan få uppleva/hinna göra på den tiden! Sitter och bläddrar bland möjligheterna en stund. Vet att det säkert blir ändringar men låter det inte hindra mig.

Idag ska jag konsulta och konstnära mig. Inte bry mig om vädret och andra bagateller. Bara försöka få en bra arbetsstart på kortveckan.

Vad har du för dig idag?

IMG_2500

   Ända fram till hösten

Publicerat i Processen att skapa, Vanliga dagar | 8 Kommentarer

8 Responses to Jag har en plan

 1. Lena Ohlen säger:

  Jag beundrar din förmåga att planera. Själv är jag tillbaka på jobbet efter en veckas dunderförkylning. Harinte varit i ateljén på länge så mitt kreativa arbete har varit med iPhone och i tankarna. Jag ska nog ta och inspireras av dig och skriva ut några månadsblad jag också.

 2. Titti säger:

  Det blir lätt att vi får onödigt lite gjort om vi bara har en massa måsten och dåliga samveten hängande över oss. Hellre få en del gjort på lite längre tid än inget alls. Hoppas du kryar på dig. Det kreativa arbete du gör med iPhone etc är ju toppen!

 3. Maya säger:

  Trevlig läsning

  fick en liten skjuts om att göra detsamma ..planera!!! visste ej var jag ska börja ..men nu vet jag tack för tipset

 4. Titti säger:

  Så bra. Det gläder mig, Maya.

 5. Minna säger:

  För mig är det för tillfället utmaningen att hitta balansen mellan planerat och icke-planerat / flexibelt, utrymme för förändring av planer. Båda är viktiga och behövs. Men tack för att du påminde mig om vikten av att planera, både på kortare och längre sikt!

 6. Titti säger:

  Tack själv. Håller med om det du säger att skapa utrymme för flexibilitet. Jag tycker inte att man ska ha planer i onödan. Men – bra planer är oss till verkligt stor hjälp och glädje om vi ändå behöver få struktur på vår tillvaro.

 7. Nathalie säger:

  Jag måste skaffa en månadskalender i storlek BIG och sätta upp någonstans, så att jag kan kladda i den och lätt få en översikt.
  Idag har jag arbetat på min b-uppsats och tänkt på mitt måleri, längtat efter det. Det är svårt att välja med hjärnan ibland. Svårt att ha så många måsten som tyvärr inte tillåter så mycket vilja alla dagar.

 8. Titti säger:

  1. Jag vet… Det finns så mycket positivt i livet men jag saknar alltid måleriet de dagar jag inte får med det i mitt program. 2. Den långsiktiga planeringen ÄR bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.