Jag har en plan

Kommer ur helgen smått utvilad efter att ha ägnat mig åt introverta aktiviteter på hemmaplan.

Främst har jag fått en hel del målat. Skrivit har jag också gjort. Och tagit fram en översiktlig aktivitets- och tidsplan för mitt arbete. Ja, planen var från början bara tänkt att täcka några veckor. Men så ville jag få bättre koll över flödena i mina projekt och i vilken takt jag behövde ägna mig åt dem för att hinna med. Det ledde till att jag lyfte blicken och pytsade ut uppgifter i vettiga portioner vecka för vecka. Det slutade med att jag hade en rätt handfast plan som sträcker sig fram till oktober. Inte i detalj men ändå.

Jag har alltid planer. Måste ha det för att få till det. Vill ha det för att en bra plan vägleder och ger ro. ALLT behöver inte genomföras samtidigt. Det är skönt att veta: det här är viktigt men jag hinner med även om det får vänta. Sedan undviker jag att bygga på måsten utan tänker mer på vad jag vill. Då blir planen inte betungande. I stället ger den drivkraft.

Konkret har jag skrivit ut månadsark från kalendern för att få överblick. Fem månaders ark, som nu har ett innehåll och som är sammanhäftade. Så mycket jag kan få uppleva/hinna göra på den tiden! Sitter och bläddrar bland möjligheterna en stund. Vet att det säkert blir ändringar men låter det inte hindra mig.

Idag ska jag konsulta och konstnära mig. Inte bry mig om vädret och andra bagateller. Bara försöka få en bra arbetsstart på kortveckan.

Vad har du för dig idag?

IMG_2500

   Ända fram till hösten

Publicerat i Processen att skapa, Vanliga dagar | 8 Kommentarer

8 Responses to Jag har en plan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.