För att inspirera, helt enkelt!

Det blir inga "Så här gör du" eller "Sju snabba tips som får din inspiration att flöda". Vi står alla där vi står och vi inspireras av olika saker. Jag hoppas att inläggen om inspiration ska ge någonting att tänka på. Att vi ska få möjlighet att lära av varandra. Att du ska hitta något intressant och plocka åt dig det som just du behöver.

Jag skriver om det för att inspirera, helt enkelt!

Temat inspiration blir lätt något diffust. Det hör till sakens natur eftersom det är svårt att fånga in. Vi använder det ofta parallellt med termer som motivation, kreativitet och flow. Definitioner på WordNet (exempelvis) ger några ramar. Och vi kan konstatera att inspiration är ett positivt laddat och extraordinärt läge där någonting greppar oss och berör oss. Inspiration gör oss ofta motiverade och kreativa. Vilket kan få oss att uppleva flow i vårt arbete. Inspiration i sig har dock inget med vår egen prestation att göra. Det är en sak att inspireras och en annan sak att producera. Men givetvis kan vi få kraft från inspirationen som leder oss långt, som kan få oss att förverkliga både drömmar och konkreta arbetsprojekt.

Jag antar att det är få, om någon, som läser detta, som tycker att inspiration är oviktigt. Få också som har allt på det klara med den egna inspirationen. Man kanske önskar att man kunde leva mer inspirerat överlag eller saknar den där riktiga inspiration i sitt arbete. Kanske skulle man vilja bli bättre på att gå från inspiration till handling – "idéerna finna men vad gör jag med dem?".

Intressant när vi talar om inspiration är därför att försöka förstå hur vi själva fungerar i förhållande till den. Att successivt bygga upp en kunskap om vår unika inspiration och underlätta för oss att ha ett bra samspel med den. 

För visst är det härligt när det sker?

IMG_4260

Publicerat i Inspiration | 5 Kommentarer

5 Responses to För att inspirera, helt enkelt!

  1. Pingback: Tweets that mention Titti Hammarling » Blog Archive » För att inspirera, helt enkelt! -- Topsy.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.