Att vilja men inte kunna

Vi kan komma av oss. Trots alla goda intentioner så funkar det inte alltid. Det där SKAPANDET. Vi vill men kan inte.

Anledningarna varierar från person till person men vi måste likväl ibland konstatera att blockeringen är ett faktum. Det är stopp. Vi måste stanna, backa eller hitta en annan väg.

De flesta konstnärer lär inte uppleva blockeringar för att de har för få idéer utan för att idéerna blir för många. Precis som att vi kan uppleva ebb i inspirationsflödet så kan det bli en översvämning som vi inte mäktar med att hantera. Blockeringar har också ofta kopplingar till vårt självförtroende och de egna kraven. Till den livssituation som vi befinner oss i.

Ibland går det relativt lätt att komma vidare från en blockering. Ibland inte.

I Att krisa eller inte har jag skrivit om att handskas med motståndet och har samlat några tidigare länkar som kan vara av intresse.

När det gäller blockeringar så är det klen tröst men det verkar alltid finnas ett utvecklingssteg på andra sidan. Det gäller att ta sig igenom. Att komma i takt med sig själv igen och sitt inspiratiosflöde. Kanske att lyfta blicken och se sig i ett sammanhang.

Någonstans finns nämligen en väg.

41_15_51---Stop-Sign_web     IMG_0745

IMG_2639

Publicerat i Förhållningssätt, Inspiration, Processen att skapa | 7 Kommentarer

7 Responses to Att vilja men inte kunna

 1. Eva säger:

  Hinder finns för att lära mig att gå runt dem eller på något annat sätt lösa situationen. Stopp i flödet kan ge mig möjlighet att stilla mig. När det går för fort gör jag tvärtom, stillar mig.
  Krav och förväntningar är precis vad det är, något någon bestämt i förväg hur det skall vara. Och flödet är ju annorlunda. Vattnet forsar fram, stöter på en sten, rinner runt stenen och forsar vidare. Varje droppe vatten jobbar ihop med de andra dropparna och bildar en större enhet. Och tillsammans med stockar och stenar samsas de om området i fåran i marken och bildar en fors. Allt hör ihop.

 2. Tack Titti, nu har jag sträckläst alla inlägg som du pekar på här. Oj, du har kommit långt, dessutom har du lyckats formulera det! Nu låter jag dina tankar tumla omkring ett tag.
  Tack för mycket givande läsning!

 3. Titti säger:

  Eva: Visst är det precis som du säger och jag gratulerar dig om din insikt gör att du kan handskas bra med de här frågorna. Jag tycker själv att jag förstår ganska mycket men det har ändå varit väldigt påfrestande när jag inte har varit i takt med måleriet. Tyvärr är det många som låter bli sin konst för att de är blockerade och jag tycker det är viktigt att lyfta fram frågorna även om de är lite tunga. Tack ska du ha för bra kommentar.

 4. Titti säger:

  Maria: Ja, det blir nog lite mastigt men var och en får ju koppla till sig och sina behov, så som du säkert gör nu. Jag är glad att du har tagit dig tiden att läsa och svara och önskar dig lycka till med din konst.

 5. Big säger:

  Kul skyltar! Speciellt den där man också kan se bisonoxar som passerar vägen!

 6. Titti säger:

  Tack. Jag tycker att det är roligt med skyltar. Skulle kunna dra en och annan historia om det som försiggår där i bakgrunden men det får bli en annan gång.

 7. Pingback: Tweets that mention Titti Hammarling » Blog Archive » Att vilja men inte kunna -- Topsy.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.