Att hälsa på hos Hans

Var i Värmland igår för att träffa Hans Westlund och för att titta på hans konst. Han har öppen ateljé under fyra dagar i samband med en konsthelg som pågår. Vi följer varandras bloggar och jag har stort utbyte av vår kontakt. Det var speciellt att träffas för första gången och det var precis som jag hade trott fast ännu bättre.

Nu har jag intryck från den trevliga ateljén, från Hans familj och från all konst som vittnar om en produktiv konstnär med eget uttryck och en grundmurad integritet. Jag har två målningar med mig hem. Bild på den ena ser du nedan. Jag fick också bekräftat att jag har en själsfrände och god kollega där i Munkfors, fast jag egentligen har vetat det ett tag.

Maken och jag fick sedan en fin tur hem. Vädret lovade sommar och vi hade en riktig utflyktslördag med många stops, inspirerande samtal och en hel del fotografering.

IMG_6675

  Hans Westlund: En ängel får se ut hur den vill

Publicerat i Konst, Konstnärer, Måleri | 7 Kommentarer

7 Responses to Att hälsa på hos Hans

 1. Jane säger:

  Härligt att veta att det finns själsfränder IRL, inte bara i cyberrymden :) Själv har jag fått många konstvänner i världen genom Myspace där det finns ett ”artforum” – otroligt givande men tidskrävande …
  Följer Hans blogg nu också, tack vare dig.

 2. Titti säger:

  Tack Jane. Det spelar ingen roll vilken vägen är, antar jag. Huvudsaken är att man får den slags utbyte som man vill ha och mår bra av.

 3. vera nielsen säger:

  herlige tavler du gör, fortällende,
  jag bor i Helsingborg, er vävere ock malere..hilsen vera

 4. Titti säger:

  Vera, tack för att du kommenterar. Lycka till med ditt.

 5. Hans Westlund säger:

  Jag blev inte besviken jag heller. Det var mycket trevligt att se dig och din man i verkligheten. Ser fram emot när jag ska till Stockholm i november. Då hoppas jag att du har möjlighet att visa mig din ateljé och att vi kan prata ännu mera. Det känns som att vi har mer att lära av varandra. Är också mycket glad för att mina tavlor bor hos er nu. Där kommer de att få det bra.

 6. Titti säger:

  Jag ser också fram emot november & De två målningarna vi hade med hem gillas skarpt. Det var så roligt för jag hade fastnat för de två lite extra redan för länge sedan när du hade bilder på dem i bloggen. Jaha, då får vi blogga på nu då & Hoppas det går bra med målandet.

 7. Hans Westlund säger:

  Detsamma. Måla på :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.