Omtag – varför inte?

Det är vitaminer för sinnet att hitta nya spår. Spår som man inte sett förut och som man genast betraktar med ett: Ja, varför inte? Kanske till och med ser som en given nästa sträcka på den där livslånga orienteringen man håller på med.

Inget av det jag har målat har varit i onödan. Allt finns här samlat som en erfarenhet och som en produktionsbas. Ja, jag tycker själv att det är en bra bas till och med.

Nu gör jag ändå ett omtag. Nollställer mig och slår in på ett nytt spår.

Jag fick frågan igår: Är du inte nöjd med ditt måleri som det är? (den personen tyckte att jag borde vara det.)

Det är svårt att förklara. Jag är visst nöjd med mycket som jag har gjort. Men jag vill komma vidare. Till ett annat uttryck. Det är ungefär som när jag började måla som vuxen. Jag ville mer än vad jag kunde. Men klarade jag då att hitta mitt uttryck så tror jag mig kunna göra det nu med. Det finns bara ingen given väg att ta. Ingen förlösande instruktion att följa. Inget råd som enkelt leder rätt.

En sak är dock säker.

Jag kommer att veta när jag är där.

 IMG_5730

Publicerat i Förhållningssätt, Måleri, Processen att skapa | 6 Kommentarer

6 Responses to Omtag – varför inte?

 1. Lena säger:

  Hej! det som jag ibland undrar över är om det inte är svårt att sälja en tavla och skiljas från den? Jag menar om Du hållit på och processat länge med, investerat förutom tid allt ditt engagemang, känslor, kanske drömmar, är det inte då svårt att skiljas från den? När är man färdig med den biten, att låta tavlan vandra vidare utan dig? Har Du många sådanan tavlor som du inte kan skiljas ifrån just av den anledningen att de betyder så mycket för dig?

 2. Titti säger:

  Bra fråga. Nej, jag har inga målningar som är svåra att sälja. Det enda är att jag vill vara nöjd med den innan jag säljer. Hittills har det aldrig blivit något motsatsförhållande. Det finns däremot målningar, som jag är glad att jag fått göra och på så sätt fått ha hos mig ett tag.

 3. Mats Lindfors säger:

  Intressant bild. Jag tror att det är bra att försöka nollställa sig ofta. Jag försöker intala mig att jag inte vet någonting. Hur det nu lurar mig vet jag inte.

 4. Titti säger:

  Ja, på ett plan får man försöka nollställa sig inför allt man gör. Sedan fattar jag att det i de flesta konstnärers liv kommer faser av större utvecklingssteg och att jag själv är vid ett sådant nu. Det är positivt fast man kan tycka annat när man är på väg in i det. Tack Mats. Jag läser, by the way, din blogg med intresse och behållning.

 5. Hanna säger:

  Det är bra redan nu. Kan du bättre så go for it.

 6. Titti säger:

  Vi får se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.