I takt med måleriet

Det går bra med målandet. Ja, allt är relativt så klart och beror på vad man jämför med. Men med mina mått mätt. Och det är ändå den egna upplevelsen och bedömningen som man måste utgå ifrån i relationen till ens eget skapande. Som något slags bas i alla fall.

Det blir som jag vill att det ska bli nu. Jag målar så som jag tänkt att jag skulle vilja måla. Målning efter målning. Det är alltså här för att stanna.

Ser man tillbaka så innebär det att jag har tagit ett rejält steg i den egna konstnärliga utvecklingen och att jag nu är i takt med mitt uttryck. Det gör mig verkligt tillfreds. Och förväntansfull inför alla nya dukar som jag ska få kludda på.

Förutom själva målandet är jag mitt i uppföljningsarbetet efter Konstrundan. Jag sålde flera målningar och har diskussioner på gång kring reserverade tavlor och alternativ för några som inte kunde besöka den Öppna ateljén.

Igår levererade jag två målningar till deras köpare. I kväll ska jag också köra ut en målning.

Att vara tavelbud hem till kund är en ny erfarenhet för mig. En mycket positiv sådan. Det är givande att få träffa människor som har skapat plats hos sig för något som jag har gjort.

För när allt kommer omkring:

Vad vore mitt måleri om inte andra ville ha det?

IMG_6285

   Detalj ur målning

Publicerat i Konst, Måleri, Processen att skapa | 9 Kommentarer

9 Responses to I takt med måleriet

 1. Hans Westlund säger:

  Glad att det går så bra för dig. Grattis.

 2. Titti säger:

  Tack, Hans. Känns det bra så ska man nog lita på det (vid det här laget). Stort lycka till med utställningen!

 3. kerstin säger:

  Fin bild. Vad härligt att det går bra och att du har flow. Det är underbart när det är så. Ska själv försöka få igång det där nu efter min resa i Europa.

 4. Titti säger:

  Tack. Jag är inte bortskämd med att vara i takt med målandet så jag är verkligt glad över att få ha det så just nu. Hoppas det går bra för dig också.

 5. Marianne säger:

  Gillar uttrycket i bilden! Värmer att höra att det går bra och att du gläder dig!

 6. Titti säger:

  Måleriet har varit snällt mot mig ett tag. Jag var ju produktiv innan också men det var svårjobbat under en lång period. Hoppas du hinner med konsten också nu när du har så mycket skrivarbete.

 7. Marianne säger:

  Ja målar i alla fall lite var dag. Och har nästan bestämt mig för en rymlig lite för dyr atelje istället före en billig lite för liten.

 8. Pingback: Tweets that mention Titti Hammarling » Blog Archive » I takt med måleriet -- Topsy.com

 9. Titti säger:

  Det låter bra! Ser fram emot att få besöka dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.