En upplevelserik lördag

Det är verkligen inte störst och dyrast som alltid känns som det mest intressanta på konstmarknaden.

Direkt efter ridningen åkte jag med sällskap in till City för att titta på konst. Vi började på Konstakademien där Carnegie Art Award visas, fortsatte via Galleri Magnus Karlssons utställning med Hans Lannér, hängde på Konstnärshuset en stund och tittade på samlingsutställningen där för att sedan avsluta med Bengt Ribbentofts vernissage på Galleri Lorentzon.

Det är roligt ibland att ge sig själv många intryck. Intryck av olika slag. På olika nivåer. Bara titta för att inspireras och låta det egna tyckandet styra. Urvalet denna dag var medvetet en salig blandning. Av olika skäl ville vi titta på just detta.

Vi såg en hel del som var riktigt bra. Utställningen med Hans Lannér överglänste dock i mitt tycke allt annat. I den fann jag några dimensioner till utöver BRA och INTRESSANT. Jag tyckte om allt. Varje nyans i målningarna, färgerna, de sparsmakade och exakta kompositionerna. Jag blev nyfiken då jag såg att Hans Lannér måste ha färdats i trakter som jag själv rest igenom.

Det är inte ofta jag upplever mig FÅ så mycket av en utställning och en specifik konstnär. Den gav mig exempelvis långt mer än hela Carnegie-utställningen. Jag kommer därför att skriva mer om Hans Lannér inom kort.

När dagen började dra sig mot kväll avrundade vi programmet med middag och samtal. Vilken berikande lördag blev det!

IMG_5742     IMG_5743

   Målningar av Kristina Jansson och Sigrid Sandström på Carnegie Art Award

IMG_5750 2

   Trummor/Drums av Hans Lannér på Galleri Magnus Karlsson, akryl, 29×35

Publicerat i Konst, Konstnärer, Utställningar | 8 Kommentarer

8 Responses to En upplevelserik lördag

 1. hg storm säger:

  fint på riktigt
  allt gott
  och tack för support
  hg

 2. Titti säger:

  Tack hg och allt gott till dig också.

 3. Mats Lindfors säger:

  Ha. Hade tänkt göra den konstrundan igår men det tjuriga vädret gjorde att jag sköt upp den till idag. Sitter och laddar för att bege mig ut. Lanner såg mycket bra ut genom fönstren i alla fall. Främst är jag dock intresserad av Kristinas bilder eftersom hon är en kompis. Jag förstår att du hade en givande dag.

 4. Titti säger:

  Ja. Då önskar jag dig detsamma idag!

 5. Lasse säger:

  Tack för tips på utställningar. Undrar vad det är för trakter ni rest igenom?

 6. Titti säger:

  Jag VET inte men jag tyckte mig känna igen öde bygder i västra USA. Den känsla hans bilder förmedlar kan dock förknippas med olika platser. Där landade de för mig och jag skulle gärna vilja veta mer.

 7. Per Lindqvist säger:

  Bra val av utställningar. Hans Lannér ska jag absolut gå och titta på. Jag valde i helgen Millesgården och Moderna med Evert Lundquist. Jag blev nöjd men inte av det som jag väntat mig. Att bli överraskad på en ”konstrunda” är vä del bästa betyget?!

 8. Titti säger:

  Att möta något som överraskar eller som man tycker riktigt mycket om är verkligt häftigt. Tack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.