Allt på huvudet

Insikten kom utan omskrivningar. Antingen haka fast vid hur jag tror att mitt konstnärskap ska vara och inte känna mig nöjd eller så släppa det fritt och få leva med att jag inte vet mycket. Alls. Om någonting. Men kanske bli nöjd. Riktigt nöjd. Någon gång.

Jag behövde inte tänka länge. Efter att de första försvarstankarna hade svept genom skallen ("jag har en plan JU," "jag HINNER INTE konstra" och "de är FÄRDIGA") kom lugnet. Varför streta emot någonting som är rätt och som måste få ske? Sak samma om det ställer allt på huvudet? Det är egentligen häftigt att det händer saker med ens konst och jag säger ofta att jag tycker om kreativa överraskningar. Här fick jag så jag teg.

Att omvärdera behöver inte vara negativt men attans vad vi kan värja oss. Slingrar oss och gör oss sysselsatta för att inte behöva se det som är.

Nu har jag krupit ut ur ett konstnärligt skal.

Omvärderat det jag håller på med. Nollställt och börjat om.

Just nu vet jag inte mer.

Annat än att jag känner mig fri och att jag tänker måla.

IMG_5724

Publicerat i Insikter, Måleri, Processen att skapa | 8 Kommentarer

8 Responses to Allt på huvudet

 1. Så är det.. mina barn frågar ibland om ett bild jag jobbar med ”Vad är det?”.. ett bild svarar jag för jag vet aldrig vad det ska bli, ofta ser jag vad det föreställer först när det är färdigt.

 2. Titti säger:

  Vi har så olika processer. En del vet precis vad de ska måla. Andra vet, som du säger, först när det är färdigt. Ibland kanske man aldrig kommer till någon vetskap. Det viktiga är väl att man hittar sitt sätt och kan skapa. Jag har exempelvis blivit allt mer långsam i processen. Har retat mig på det. Börjar kunna ta det för vad det är. Trevligt att du hittade hit, Annele.

 3. Jag förstår att det inte är precis rätt tillfälle att säga det, men: vilka härliga målningar du har där!
  Det är modigt att ta steget från det du vet att du har till…friheten! Det kommer att bli roligt. Lycka till!

 4. Titti säger:

  Det är ett utmärkt tillfälle! Tack. Jag tror det blir bra men det kommer kanske att ta tid. Jag vet inte och det gör inget. Det är lite som att ge efter för ett äventyr som måleriet vill ta med mig på.

 5. Hans Westlund säger:

  rid på vågen :)

 6. Titti säger:

  Jag ska försöka göra det. (:

 7. Kerstin säger:

  Kasta dig ut och försök bli kvar i stormvinden. Det är alldeles för lätt att landa på samma ställe igen. Så har det i alla fall varit för mig. Så, let go…. Lycka till

 8. Titti säger:

  Tack Kerstin. Och fast man kommer till samma ställe så är i alla fall värt att försöka. Ingen vet vi ju vart vi hamnar. Men jag dras starkt till att gå vidare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.