Måla vidare eller inte?

Det tillhör vardagen för en konstnär att förbättra det man redan målat och att måla över det som inte fungerar. Jag hade en period i höstas när jag rensade ordentligt i min produktion. Jag inte bara målade vidare och målade över, jag skickade ett antal dukar till tippen också.

Det var skönt. Ungefär som att rensa i och uppdatera sin garderob.

Efter det har det varit lugnt på Makeover-fronten.

Tills i förrgår. Jag höll på med en ny duk när min blick fastnade på en målning, som var med på min förra separatutställning. Den är helt ok. Den råkar stå här i studion bara för att den inte såldes då och jag har inte haft en tanke på att peta med penseln på den igen. Men nu sade mig något att jag skulle kunna göra den ännu bättre. Ge den en starkare känsloyttring.

Jag tänkte en stund på + och – och gick sedan loss på den.

Det är bara det att efter den där målningen har jag gått loss på fyra till.

Vad är det jag har gett mig in på?

IMG_4060

Publicerat i Måleri, Processen att skapa | 8 Kommentarer

8 Responses to Måla vidare eller inte?

 1. Hans Westlund säger:

  har ju redan kommenterat på FB, men vill ändå upmuntra dig i ditt skapande. man ska göra det som känns rätt.. så gå på om du vill det. Lycka till.

 2. Titti säger:

  Tack Hans. Ja, jag ser det som något positivt nu. Det gäller att vara öppen för de infall man får så länge de leder en framåt. Men visst har jag hunnit tänka: De här är ju redan FÄRDIGA… Jag har inte tid… Tänk om jag förstör… och så vidare.

 3. Sara-Vide säger:

  Äsch, på dom bara!

 4. Titti säger:

  Ja, det blev så och det var precis vad jag behövde.

 5. Jag tycker att det låter som om du trivs!

 6. Titti säger:

  De senaste dagarna har varit de bästa på länge om vi talar måleri. Inte som jag hade tänkt mig men de bästa.

 7. Anki Backman säger:

  Spännande målningar. Varför kastade du dukar? du målar ju också över, blev det för tjock med färg? Men även det kan bli intressant. Hittade dig via annonsen till höger.

 8. Titti säger:

  Jag drar mig i grunden för att kasta men det hade blivit många som jag inte såg någon väg vidare på. Då var det mycket befriande att göra mig av med dem. Jag kastade sådana som jag varken ville eller kunde komma vidare på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.