Konkurrens till Bob Dylan

Musiken är överlag viktig för mig men den fyller en alldeles speciell funktion när jag målar. Bob Dylan – bäst i studion och andra inlägg visar vad jag dras till. Den breda musiksmaken får stå tillbaka. Bob Dylans raspande får än så länge igång mig på duken som inget annat.

Nu är det inte så att jag har tröttnat på honom. Neeh! Jag tycker bara att det skulle vara roligt med lite nya impulser.

Kan du hjälpa mig?

Vilken musik tycker DU gör skillnad och driver framåt?

IMG_5109

Publicerat i Musik | 8 Kommentarer

8 Responses to Konkurrens till Bob Dylan

 1. Riitta Mursula-Innanen säger:

  Jag tycker best om afrikansk musik. Traditionel eller till exempel Salif Keita, Baaba Maal, Youssou N´Dor, Boubakar Traorè etc.

 2. Per Lindqvist säger:

  Bob Dylan här också. Ibland Absolut Relax när jag inte vill bli störd utan bara koncentrerad. Nu med Spotify har jag gjort en låtlista fylld av favoriter och en del nytt. Växlar mellan lugna låtar och gubbrock.

 3. Titti säger:

  Tack båda två. Det finns så mycket fantastisk musik. Ja, Spotify ger många möjligheter. Fler förslag?

 4. Titti säger:

  Nej, Bob får raspa vidare.

 5. Hans Westlund säger:

  Har ganska bred smak och varvar rätt så rejält i ateljén. De jag kom på så här spontant och på direkten är AC/DC, Yusuf Islam (f.d Cat Steven)och Linda Ströms nya skiva som är den senaste jag köpte. Den går varm. Men musiken bildar oftast bara en bakgrund när jag målar, troligtvis viktigast i början och när man pausar och behöver skaka loss lite, dansa lite. Det är tystnaden som är riktigt störande, då funkar det inte alls. Eller om det kommer något som man inte alls tycker om. Storbandsjazz till exempel.

 6. Hans Westlund säger:

  Bob Dylan är ju aldrig fel, men det vet du ju redan :)

 7. Titti säger:

  Joo. + Tack för dina tips!

 8. julia säger:

  jag brukar lyssna på nick drake när jag målar :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.