Kanske en vilodag?

Jag vilar nästan aldrig. Har hellre någonting på gång än sträcker ut och gör ingenting. Direkt när en sak är avklarad så ser jag någonting nytt som jag vill göra. Inte för att jag måste utan för att jag vill.

Idag känner jag dock av gårdagens krävande ridning i kroppen och av trängseln i Konstnärshuset i knoppen.

Kanske jag skulle passa på och ta en vilodag ändå?

Men VAD GÖRA på en sådan?

Måla kanske?

IMG_5042     IMG_5059

   1. Bild från gårdagens vernissage, Stora Galleriet, Konstnärshuset

   2. Min favoritmålning på utställningen: Ära vare Gud av Paulina Fredrikson

Publicerat i Konst, Utställningar, Vanliga dagar | 12 Kommentarer

12 Responses to Kanske en vilodag?

 1. westlund säger:

  att göra ingenting är inte så lätt som man tror :) snygg bild från utställningen..

 2. Titti säger:

  Nä men jag är heller inget fan av att göra ingenting. Tror inte det ger bästa vilan. Så länge man inte stressas är det nog bra att ägna sig åt saker som intresserar. Bara man får möjlighet att ta igen sig, ladda och reflektera lite. Det är så jag ser på det. Det är säkert olika för olika personer. Sedan är det typiskt – målandet lockar mig nästan alltid.

 3. Mats Lindfors säger:

  Det kan vara bra att vara disciplinerad med sin vila också. Ett eventuellt utmattningstillsånd gagnar inget bra skapande. Bra att lyssna på kroppens signaler.

 4. Titti säger:

  Jag håller med dig. Det är verkligen viktigt att lyssna på kroppens signaler. Men vila är nog någonting relativt. Vad är det för dig? Vad är det för mig?

 5. Marianne säger:

  Om vila är att ladda för att få ny energi, då kan du kanske drömma att du är en vildhäst? Och göra ingenting.

 6. Titti säger:

  Tack. Skriver och tänker. Vill nog måla efter det. Kanske en vildhäst. Är ensam hemma och har inga direkta måsten så jag kan göra precis vad jag vill. Det är bra vila för mig. Trevligt och vilsamt också att läsa era kommentarer.

 7. Mimmi säger:

  Läsa kanske? Den ultimata vilan enligt mig. Att läsa något intressant eller kolla på dokumentärer om något helt annat än vad man brukar ägna sig åt (typ om svarta hål, tidens böjning, marina upptäckter eller nåt sånt)

 8. Titti säger:

  Hej Mimmi, att läsa och kolla på dokumentärer/andra filmer är verkligt bra och säkert den bästa vilan för många. När du säger den ULTIMATA vilan så tycker jag själv mycket om att gå (ja, man kan ju göra det lite lugnt)/vara ute i naturen och smtidigt rasta tankarna.

 9. Nathalie säger:

  Jag blir rastlös av att inte ha något att göra, vilsamt är det när jag gör något ”kul” eller intressant som uppehåller mitt sinne på EN sak. När jag tappar fokus brukar jag gå in på SVT.se/play och titta på något. Ett avsnitt av Jonas Gardells Åh Herregud senast. 30 minuter och sen är jag påfylld.

 10. Titti säger:

  Det är likadant för mig. Bra det där du säger om EN sak. Vi splittrar oss lätt i och med att vi har så mycket omkring oss. Tack!

 11. Per lindqvist säger:

  Vila är väl just vila. Inte läsa eller att se TV utan konsten att inte göra något. Tid för eftertanke. Att ligga på soffan en stund och se vad jag har målat är viktigt för mig. Låta det sjunka in och försöka se det utifrån. Om ögonen blir trötta är det desto bättre vila.

 12. Titti säger:

  Men visst verkar det väl som att olika saker ger oss den där välbehövliga vilan? Det har varit intressant att höra om det. Någon vill göra ingenting. En annan vill göra något aktivt. Huvudsaken är väl att man får vila om det är vad man behöver och vill ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.