Texas-Bob och jag

Idag är en sådan dag när jag stänger om mig i studion. Jag vill fokusera på måleriet utan att lägga min uppmärksamhet på annat. Helst vill jag vara ifred också. Mitt enda planerade sällskap är Texas-Bob – longhornskallen som ser och hör allt men som förstår att inte störa i pågående arbete.

Jag gör mig inte helt otillgänglig. Kollar e-mails och lyssnar av mobilen så att jag inte missar något viktigt. Jag har åtaganden som kräver det. Men i övrigt vill jag dra ner en mental rullgardin som stänger bruset ute. Ingen radio heller. Bara riktigt bra musik.

I helgen gav jag mig lite ledigt från måleriet. Därför är jag nu laddad att få fortsätta där jag slutade i fredags. Har plockat fram några målningar som jag vill ägna mig åt. Hela veckan ska jag för övrigt arbeta med makeover-projektet. Sedan får jag se.

Det är obeskrivligt roligt med måleriet just nu. Jag ser framsteg och jag respekterar det för vad det är. Inser också att det kan utvecklas en hel del till om jag bara handskas väl med det. Och det tror jag mig kunna göra.

Nu en kaffe och sedan igång.

IMG_0826

Publicerat i Förhållningssätt, Måleri, Vanliga dagar | 8 Kommentarer

8 Responses to Texas-Bob och jag

 1. Elin säger:

  Det låter härligt!

 2. Titti säger:

  Ja, det är bra här. Lunch just nu. Funderar på dina kommentarer och ska nu fortsätta måla. Har två Bob här, faktiskt. Texas-Bob och Bob Dylan. Tryggt sällskap så det ska nog bli en bra eftermiddag. :)

 3. Big säger:

  Är kraniet riktigt och hur stort är det?

 4. Titti säger:

  Ja. det är riktigt. Från en Texas Longhorn. Hornen är ca 75 cm vardera (tog måttbandet).

 5. Hans Westlund säger:

  Underbar kompis du har i ateljén.. jag har en jag också men han är mer som en spegelbild av mig, gjord i trä av Maria Westerberg.. och som den träskalle jag är så funkar han att dela ateljé med.. Det är kul det där. Vad finns det mer i ateljén förutom rent konstnärsmaterial? Musik så klart. Och en fisk i koppar av Laura Gunnarsson som simmar i fönstret. Kaminen är en viktig källa till vila för ögon och själ. Dessutom värmer den stela fingrar och kallnad färg. Lite trä och sten finns också här och där. Närheten till naturen inspirerar även om den nästan aldrig kommer in i mina målningar. Eller det kanske den gör?

 6. Titti säger:

  Ja, han ligger här och tycker om att slå krokben för folk. Musiken är viktig för mig med och ja, jag har nog pinkat in reviret rätt väl här för att kunna arbeta så bra som möjligt. Jag har läst om din ateljé. Låter som ett spännande ställe.

 7. Hans Westlund säger:

  du är välkommen att hälsa på när du vill Titti :)

 8. Titti säger:

  Tack ska du ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.