Med sig själv som insats

Utanför fönstret virvlar fortfarande några vilsna snöflingor men solen blickar fram och fåglarna hörs igen. Det verkar vara dags att gå vidare. Från allmänt vädertyckande till vad man gör av denna söndag.

Jag känner något liknande efter de senaste dagarnas mastodonta konstintag. Att det är dags att gå vidare. Från att ha tagit mig igenom hela skalan av tycka om – inte tycka om, bra – dåligt, nytt – gammalt, varför håller jag på – därför håller jag på – lägger jag nu andras konst åt sidan och väljer att ha en dag med eget måleri.

Vi som skapar är alla i samma sits. Vi arbetar med oss själva som insats. Vi måste ta risken att andra tycker "skit", "ointressant" eller bara ser förbi. Vi måste hitta vår plats i konkurrensen.

Då gäller det att våga lita på sig själv. Att gå sin egen väg. Utveckla en egen stil. Hitta sitt unika uttryck.

Jag ska försöka ta ett steg till på den banan idag. Och jag undrar – finns det något alternativ?

IMG_4208

Publicerat i Förhållningssätt, Konst, Processen att skapa | 4 Kommentarer

4 Responses to Med sig själv som insats

 1. westlund säger:

  Som svar på din fråga där i slutet svarar jag: nej. Måla eller inte? Det finns olika anledningar till att man gör det ena eller det andra. men man ska inte tänka för mycket. Ibland ska man bara luta sig tillbaka och njuta av livet.

 2. Titti säger:

  Tack. Jag lär nog måla så länge jag kan hålla penseln mot en duk… Men när man ser sådär mycket konst och märker hur kritiska alla är och hur kritisk jag själv är så far tanken genom huvudet om det alls är vettigt att hålla på som man gör. Tack och lov for tanken just GENOM huvudet. Jag inser att det bara är att fortsätta.

 3. Hans Westlund säger:

  det är bara den där vanliga självkritiken som sticker upp huvudet ibland.. det är bara att nonchalera den och (som du skriver) fortsätta..

 4. Titti säger:

  Joo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.