Johnny Cash – kanske en droppe regn?

Idag hade Johnny Cash blivit 78 år om han hade levt. Fansen hedrar honom dagen till ära genom att gå svartklädda. Han var ju känd som The Man in Black.

En ny American Recording med titeln Ain’t no Grave, kommer ut precis nu. Det är nummer Vl i ordningen av kult-förklarade Cash-inspelningar. Om de tidigare har jag skrivit i Johnny Cash i snickarboden och 5 Cash & 13 ramar.

För att hedra Johnny Cashs dag väljer jag en riktig macho-låt som jag tycker passar bra i sammanhanget. Vi ser honom tillsammans med goda vännerna och kollegorna i bandet The Highwaymen – Willie Nelson, Kris Kristofferson och Waylon Jennings. Låten de framför heter Highwayman.

Och vi får väl tro Johnny Cash när han sjunger.

Han är en Highwayman igen. Eller en droppe regn.

 

Publicerat i Musik | 8 Kommentarer

8 Responses to Johnny Cash – kanske en droppe regn?

 1. westlund säger:

  en låt jag inte hört tidigare.. alltid kul med nyheter.. spelade han i det bandet? var de typ som countryns Traveling Wilburys?

 2. Titti säger:

  De spelade mycket ihop. Det finns flera plattor från det. Ganska country-country. Men många roliga/dråpliga historier och bara att höra dem tillsammans är kul. Kolla på youtube. Där finns många klipp, bl. fina från live-spelningar, också på låten här fast ännu bättre. Tyckte bara denna version var lite kul. Min humor det.

 3. Big säger:

  Highwaymanlåten är med i en riktigt bra westernfilm också som heter Stagecoach. Det är det man ser i början av videon som du har lagt ut. En modern rulle och mycket sevärd!

 4. Titti säger:

  Jag tackar för tipset. Ingen C-rullerisk då?

 5. Big säger:

  Ingen c-rullerisk alls! Handlar om en diligens som ska färdas genom ett område med fientliga indianer under ledning av sin hövding Geromino. Passagerarna har olika skäl för att göra resa trots risken. Som sagt en modern rulle!

 6. Titti säger:

  Jag ska titta på den! Lovar.

 7. Ilkka T säger:

  Intressant med alla stereotyperna i låten. Man kan lyssna den finska versionen ”Mä elän vieläkin” http://www.youtube.com/watch?v=11IXSyOqWTw . De olika typerna där är 1. ”puukkojunkkari” – knivmannen. 2. Timmerflottare. 3. Soldat/krigare. 4.Tangosångare. Detta berättar om våra ideal, nya eller/och gamla. Intressant att gämföra mot de amerikanska.

 8. Titti säger:

  Ja, jisses… Jag måste ha klivit in i något… Tangokungar och allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.