Garagekonst & hundögon

Vart jag än går så har jag kameran hängandes över axeln. Fotograferandet ger mig stor glädje och är en lekfull och kravlös hobbyfavorit. Jag knäpper och knäpper. Kopplar av när jag gör det. En del bilder hamnar här i bloggen. Andra kan fungera som motivbilder. Så mycket mer gör jag inte med dem.

Efter att ha parkerat bilen i garaget idag såg jag spåren nedan i asfalten. Det blev en mini-konstupplevelse i det vanligtvis ointressanta garaget. Den dokumenterades så klart i och med att jag hade kameran till hands.

Annars har jag mest målat på, precis som jag skrev igår att jag ville. Jag tänker inte så mycket på hur det blir. Försöker bara förlita mig på känslan vad som verkar rätt.

Bland annat har jag målat vidare på hundbilden i mitten. (här visar jag bara en detalj av målningen). Hundar poppar upp nu och då i mitt måleri. Jag vet inte varifrån de kommer eller vilka de är. Men jag tycker om dem allihopa.

Den här hunden ville absolut vara med och kolla lite i bloggen. Vad vi har för oss och så.

IMG_4535 2

IMG_1105 

IMG_4535 3

Publicerat i Konst, Måleri | 10 Kommentarer

10 Responses to Garagekonst & hundögon

 1. Marianne säger:

  Du har verkligen öga för bilder!

 2. Titti säger:

  Tack. Det är ögon både här och där då idag!

 3. westlund säger:

  Brukar knäppa bilder med min mobilkamera, men jag kanske skulle skaffa en bättre, så jag kan ta bilder på avstånd och riktigt nära också.. hm. Tack. Du gav mig en tankeställare. Hund i konst är inte fel, målade många förra året, men nu har de hållit sig undan ett tag. Jag är däremot lite förvånad att det kom en bisonoxe till mig i går. Vad kan det betyda?

 4. Titti säger:

  Men dina bilder till bloggen tar du väl inte med mobilkamera? Jag har en Canon G10, inte någon systemkamera alltså men jag tycker den är perfekt för det jag använder den till. Bisonoxen – ja, inte vet jag. Var det någon form och/eller färg som framkallade en sådan i dina tankar? Eller så symboliserar djuret något speciellt? Den där vita hunden har jag målat några gånger. Fick slå upp i en bok vad det kunde vara för en sort. :)

 5. Hans Westlund säger:

  jo då, jag använder mobilenför att bilderna, men jag bearbetar dem lite i datorn innan jag lägger ut dem på bloggen. Små bilder scannar jag in nu för tiden. Bisonoxen kom fram på paletten utan någon medveten tanke. Får väl kolla upp symboliken. Är intressant sånt där. När jag höll på med temat Ikaros för några år sen kom det en häst, och den symboliserade solen fick jag läsa mig till senare. Vad är hunden för sort då?

 6. Titti säger:

  Ok. Bra foton du tar då. Djur och symbolik är intressant. Kan bli många blogginlägg om det. Jag vill inte analysera mitt eget måleri men allmänt sett står väl det vi målar för något. Så hundar: är det golden retriver eller en best vi målar? Någon som är rädd eller vaktar, skrämmer eller väcker omhändertagande? Vad DIN bison står för får du nog forska i… Jag har min bild utifrån min erfarenhet och vet: En bison vill jag inte möta när jag är ute och rider. Den vinner över hästen. Den kan hoppa oanat högt. En hanne lever ofta ensam. Den har nästan utrotats. Den är stor & stark.

 7. Hans Westlund säger:

  Det är klart, risken finns att man analyserar sönder också förstås, och innerst inne kanske man vet varför, även om man inte kan sätta penseln på det just då. Ska bli kul att se om du får till något blogginlägg om detta :)

 8. Titti säger:

  Jag ska fundera på det. Det är svårt. Det är väl för att vi rör oss på både medvetna och omedvetna plan. Jag tycker det är ganska skönt att inte behöva vända ut och in på allt. Vissa saker gör sig faktiskt bäst outtalade.

 9. Hans Westlund säger:

  man behöver inte förstå allt..

 10. Titti säger:

  Nee.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.