Fram med sisun

Gårdagen var lång och slitsam. Ingen skymt av måndagens lätthet och flyt där inte. Eller, jo. Målandet gick helt ok och det är jag så klart glad för. Men resten! Det var dagen då det plötsligt inte gick att publicera bilder till bloggen och då jag traskade omkring i studion under någon timme ovetandes om att det fastnat oljefärg under skorna. Jag blev alltså TVUNGEN att lägga en massa tid på att lösa datorproblem och på att gnugga bort fläck efter fläck från golvet. Och det var bara två av dagens strul-exempel …

Jag var i studion från 07 till 23.

Det är så man börjar skratta. Är det man själv som gör att vissa dagar blir sådär trotsigt svåra och truliga att handskas med eller är det bara livets gång att det ibland är flyt och ibland oflyt?

Ibland krävs det i alla fall kvantitet för att nå fram till någon kvalitet. Den saken är klar. Då är det bra att kunna plocka fram sisun.

IMG_4107

Publicerat i Förhållningssätt, Måleri, Vanliga dagar | 6 Kommentarer

6 Responses to Fram med sisun

 1. westlund säger:

  Härligt långpass.. men du, vad är sisu? Att det fastnar färg under skorna när man målar det händer då och då. Har löst det problemet på mitt vis – skiter i om det blir färg på golvet. Använder även golvet som staffli ibland.

 2. Titti säger:

  Sisu = Uthållighet med stort U, kan vi väl säga, att inte ge upp. Sägs vara utmärkande för det finländska folkkynnet. Jag skulle inte bry mig om färg på golvet alls om jag inte hade två verksamheter i mitt bolag. I går var första gångerna på ett år som jag fick ta konsekvenserna av det och då hade jag också traskat runt ordentligt med färgen. Det kan jag leva med. Och måla på golvet – det gillar jag också. Gör det ofta. Staffli använder jag sällan. För rackligt. God målareftermiddag.

 3. Marianne säger:

  intressant fråga hur mycket man själv påverkar om vissa dagar blir svåra och hur stor del slumpen spelar roll. Tja själv hade jag också en dålig dag och den berodde då inte på slumpen Sisu krävs för att kämpa på men en liten dos av ”ta det med jämnmod” hjälper på vägen

 4. Titti säger:

  Tack! Jag såg att du fick lite strul. En del dagar kan ju slå krokben för de bästa av ambitioner. Sisun för mig innebär inte att stånga pannan blodig men to walk that extra mile. Men håller helt med – det är ingen idé att hetsa upp sig.

 5. Els-Maj säger:

  Sisun e bra att ha och ibland behöver man plocka fram lite och ibland krävs det inte så mycket, hur som helst Titti du vet hur man tar fram den, sitter här och ler när jag tänker på dig gåendes fram och tillbaka med färg under skorna, tror att du också gör det så här i efterhand:)

 6. Titti säger:

  Ja. Man får ju det så mycket kuligare i livet om man kan le/skratta åt sig själv. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.