End of Makeover!

Jag lärde mig mycket igår. Upplevelsemässigt var det en sann berg och dal-bana. Med så tvära stup att jag var nära att skippa allt som hade med ”det här idiotiska projektet MAKEOVER att göra”. Jag började hetsa upp mig på namnet. Hur kunde jag välja ett sådant dumt namn. Fick kräkkänslor inför vissa motiv, tappade bort mig och ägnade 40 minuter åt ett penseldrag utan att ändå få till det. Tankar som”varför står jag här och vevar när jag skulle kunna göra konst istället?” försökte slå bo i min hjärna. Jag tyckte mig behöva pauser. Fler pauser och längre pauser. Bland annat för att skriva gårdagens rulla-inlägg. Jag är glad för att jag fortsatte trots motståndet. Efter det där inlägget om att få rulla släppte det nämligen. Jag kunde sedan måla konstruktivt resten av dagen. De negativa tankarna gav sig och än en gång fick jag erfara att motståndet suttit i min egen skalle.

Idag är sista dagen för projektet. Nu när jag ser slutet känns det ganska lätt. Som när man sprungit långt och ser målet. Det är sällan någon som bryter i det läget…

IMG_4067     IMG_4066

Publicerat i Förhållningssätt, Måleri, Processen att skapa | 7 Kommentarer

7 Responses to End of Makeover!

 1. Hans Westlund säger:

  ”motståndet suttit i min egen skalle” så är det ofta.. det är därför man målar som bäst när man slutat tänka

 2. Titti säger:

  Ja, jag undrar hur ofta vi ger upp precis innan något slags genombrott? Och det där med att tänka eller inte är spännande. Jag försöker lära mig att skilja på lägena. Tanke och analys behövs ibland. Medan de gott kan packas ner för att inte störa däremellan.

 3. Hans Westlund säger:

  håller med dig där

 4. Titti säger:

  Tack ska du ha för många bra kommentarer!

 5. westlund säger:

  är lite nyfiken på den stora orange tavlan du har där.. du ska inte ägga upp någon bild på den?

 6. westlund säger:

  lägga- inte ägga :) lite för snabb där

 7. Titti säger:

  Hmm. Får se. Jag gjorde den för så länge sedan. Har bättrat på en del penseldrag och ska fundera vad jag ska göra med den. Återkommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.