Yta och identitet

Idag är det mycket yta som gäller. Den egna ytan. Andras yta. Vilken yta vi vill visa oss i. Vi är snabba att döma vad som är rätt och fel. Ofta på mycket ytliga grunder. Både i livet, konsten och alldeles överdimensionerat mycket i bloggvärlden.

Såklart. Det är lätt att dras med i en virvelvind av sökande, in i rum där man inte riktigt hör hemma. Lätt att få en uppfattning att man bör göra vissa saker för att gälla, safta till för att nå igenom bruset, tänka att kvantitet kanske ändå är viktigare än kvalitet. Det blir mer, mer, mer… och man föser undan de egna behoven av integritet och personlig sfär. Och med det riskerar man att tappa bort den egna identiteten någonstans på vägen.

Tack och lov finns det personer som gör andra val. Som vågar och vill stå för sina identiteter. Vare sig de är tydliga från början eller växer till sig med tiden. Som man tycker om att möta. För att de ger av sig själva. Bjuder in till något bakom ytan. Man lär sig av dem. Får förfasas. Oroas. Tänka till. Underhållas och roas. De blir viktiga för en just som de personer de är.

I livet. Konsten. Och i bloggvärlden.

IMG_3751 2

Publicerat i Förhållningssätt, Insikter | 6 Kommentarer

6 Responses to Yta och identitet

 1. Elin säger:

  Jag har tänkt en hel del på andras åsikter på sista tiden. Det är en av anledningarna till att jag har kört fast i måleriet. Jag tänker alldeles för mycket på vad andra ska säga om mina målningar och funderar över vad jag borde måla istället. Det är inte bra. Det blir inte bra. Jag målar MINA talvor, de andra får någon annan göra. Jag tror jag ska skriva det med stora bokstäver på väggen i målarrummet. :)

 2. Titti säger:

  Hej Elin, vi påverkas nog alla av yttre förväntningar, hur starka vi än är. Vi vill ju göra bra ifrån oss och bli omtyckta. Det är mänskligt. Knepigt dock att be om råd för man kanske inte får de råd man behöver… Man får ge sig tid och söka bollplank som förstår att låta en gå ens egen väg. Ibland när jag kör fast tar jag ett steg tillbaka och målar något som jag känner mig trygg med. Som jag vet att jag klarar bra. Sedan är jag plötsligt förbi dendär spärren som tidigare höll mig tillbaka. Jag hejar på dig!

 3. Sara säger:

  Bra skrivet! Själv tillhör jag nog typen som växer till sig med tiden, var alldeles för feg för att helt viga mig åt det jag ville tidigare. Är inte i mål ännu (på långa vägar), men en bra bit längre än för bara ett par veckor sedan.

 4. Titti säger:

  Tack Sara. Ja, själv kan man tycka man är feg medan andra ser en som modig. Jag tycker du är modig som gör din grej. Det måste ju få ta lite tid bara. Lycka till med nya jobbet. Det låter som en bra lösning med mera målartid. Vi hörs framöver.

 5. Hans Westlund säger:

  Yta. Spännande tanke. Ytspänning.

 6. Titti säger:

  Vi behöver ju båda. Själv vill jag nog inte ha för mycket yta bara. Ok så länge det ger en någonting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.