Var dra gränsen?

Man behöver ju inte stå och hota med bössa vid någon personlig avspärrning precis men nog är det viktigt att dra sin gräns någonstans. Idag när man, trots imponerande försök till målfokusering, har fullt upp med en massa halvviktiga saker. Utan att kanske räcka till för det allra viktigaste.

Har man någonting i livet som är viktigast av allt så måste det få ett visst utrymme för att kunna bli vad man vill att det ska bli. Det är antagligen som när man odlar. Att plantera annat för nära eller att att inte rensa bort ogräset runt plantorna man vill ska växa gör att det blir taniga växter i landet.

Med målandet har jag ingenting att klaga på just nu. Jag är inne i en tacksam fas. Det är bara att måla istället för att göra annat på den tid som jag säger att jag vill måla. Men jag måste ändå dra mina gränser. Och påminna mig om att jag inte har plats för allt det där halvviktiga som pockar på. Om jag ska räcka till för målandet, viktiga relationer, företaget och hästarna.

Exempel på halvviktiga saker för mig är just nu: Jag har en hög med böcker som jag vill/borde läsa. Det skulle vara roligt med mer tid för vårt hem. Jag skulle vilja ordna fester för goda vänner. Skaffa hund. Se film, teater och fler utställningar. Dansa oftare. Skriva klart en påbörjad roman.

Nu motar jag bort dem alla med en stor gul private-skylt. Och du förstår att jag får veva.

IMG_2639

Publicerat i Förhållningssätt, Måleri | 3 Kommentarer

3 Responses to Var dra gränsen?

  1. Hanna säger:

    Jag kan se dig framför mig.

  2. Elin säger:

    Ibland är det svårt att prioritera tycker jag, och att motivera varför man gör de val man gör… det är ju så mycket jag vill göra. Samtidigt brukar jag försöka tänka på att det är tur att man vill mycket. Det skulle vara förfärligt tråkigt om man inte ville någonting!

  3. Titti säger:

    Ja, jag håller med. Man får se det positivt. Jag vill alls inte klaga. Bara påvisa att ska man få tillräckligt med tid och utrymme för det som är riktigt viktigt i livet (vad det än är) så måste man faktiskt välja bort mycket annat. Det är bra att göra upp med sig själv angående de där valen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.