Spår och Picasso

Kiasma kollade jag in samlingsutställningen PÅ RÄTT SPÅR.

Utställningen visar människan, naturen och kulturen med hjälp av olika slags spår och märken. Dessa spår finns överallt. Medvetet eller omedvetet lämnar vi avtryck efter oss. Och vi ser dem omkring oss, uppenbara eller dolda. Utställningen har tre teman: klotter, streckkod och avtryck. Totalt visas 122 verk av 51 konstnärer. Nedan ett av dem: Jani Leinonens inramade tiggarskylt.

IMG_3760

En liten tur i Kiasma-byggnaden överlag kan du ta här:

 

Jag gick vidare till Ateneum där den ambitiösa Picasso-utställningen är inne på sin sista vers. Den förlängda visningstiden avslutas nämligen den 28 januari. Här kan man se några hundra verk från olika perioder av Picassos konstnärskap. Det är målningar, skisser, grafik, fotografier och skulptur. Picasso tillhör inte mina favoritkonstnärer men det är mycket intressant och lärorikt att se alla verk såhär i kronologisk ordning. Och ja, han är en av konsthistoriens stora och han var en mästare på det ofullbordade måleriet.

Bäst tyckte jag om en studie som han gjorde 1907 för Flickorna i Avignon.

Här följer en allmän introduktion till Ateneum:

 

So, so. Efter detta träffade jag två av mina kära kusiner, åt sen lunch och fick sällskap bort mot galleriet där jag skulle ha ett möte.

Publicerat i Konst, Konstnärer, Utställningar | 4 Kommentarer

4 Responses to Spår och Picasso

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.