Fullt upp med något halvviktigt?

Jag vet inte hur det är med dig men vi är många som dessa dagar låter tankarna svepa kring det nya årets krav och möjligheter. Vi vill ju så mycket! Vill att det ska bli bra. Att vi ska lyckas. Sak samma om vi är konstnärer eller inte. Och sak samma vad det är vi drömmer om.

Även om vi är på god väg så är det lätt att låta allt möjligt HALVVIKTIGT fånga vår uppmärksamhet och gnaga på vår tid. Ja, det är gränslöst vad mycket halvviktigt vi kan sysselsätta oss med. Intressanta saker. Bra saker. Sådant som visar att vi är i takt med vår tid. Sådant som vi absolut borde göra. Utan att ens ha närmat oss några negativa saker… Och dagarna går och vi gör mycket men ofta inte det allra viktigaste. Tiden räcker inte till det. Det är lite som att samla de viktiga frågorna under punkten ÖVRIGT på ett möte. Ojdå. Tiden är tyvärr ute – den här gången också. Vi hann inte riktigt med det vi ville.

Men busy – det är vi.

För mig är det dags att rensa bland aktiviteterna.

Hur är det med dig? Får du tiden att räcka till för det viktiga? Dela gärna med dig av dina tankar, tips och erfarenheter!

 IMG_2729

Publicerat i Förhållningssätt | 4 Kommentarer

4 Responses to Fullt upp med något halvviktigt?

 1. Sara säger:

  Jag håller med dig, tiden räcker aldrig till. I varje fall inte till allt man vill hinna med, så man får helt enkelt prioritera vad som är viktigast. Ett tips är att reducera de tråkiga göromålen till ett minimum, eller i alla fall försöka kombinera dem med något man faktiskt vill göra(multitasking är räddaren i nöden). Och så kanske man får inse att man faktiskt inte hinner med precis ALLT man vill, att man trots allt är mänsklig. Hur trist den insikten än må vara. ;)

  Jag har aldrig förstått mig på människor som försöker hitta sätt att fördriva tiden på eftersom de ”inte har något att göra” (om de inte sitter låsta på jobbet vill säga). Svårt att själv sätta sig in i den situationen…

 2. Titti säger:

  Tack, Sara. Att prioritera och vara mänsklig är bra. Lycka till med målandet.

 3. Hanna säger:

  Att det finns många positiva alternativ är bra men det gör det ännu svårare att välja bort.

 4. Titti säger:

  Ja, det är lätt att dras med i olika saker för att de är ”viktiga”. Och för att andra tycker de är viktiga och vill ha med en.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.