Före och efter makeovern

Det kom en fråga i kommentarfältet för ett tag sedan om jag kunde visa målningar FÖRE och EFTER jag gått på dem med makeovern.

Jag svarade JA då och här kommer några äldre målningar som har fått sig en omgång. Varför jag visar just dessa?  De passar ihop och jag behöver inte hålla på dem för någon kommande utställning. Och de är mer eller mindre klara nu.

2003-0054 2     IMG_3941

IMG_0358     IMG_3929

IMG_3979     IMG_3938

Det jag har velat komma åt är ett sätt att handskas med penselföringen. Att hitta en rytm, ett flöde. Att inte konstruera utan att det ska vara naturligt. Ungefär som när man börjar kunna tala ett språk flytande.

Nu har jag gjort klart så pass många att jag inte längre störs av de (allt färre) målningar som inte håller måttet. Jag har lagt om min arbetsplan och passar på att ägna mig åt makeover-projektet nu när jag har ångan uppe. Under tiden växer det fram en längtan att få fortsätta med mitt huvudprojekt. Det handlar helt och hållet om nya målningar och där har jag kommit drygt halvvägs. Det är bara bra att jag hinner bli riktigt sugen!

Hoppas du får en fin helg.

Publicerat i Måleri, Processen att skapa | 8 Kommentarer

8 Responses to Före och efter makeovern

 1. Hanna säger:

  Dethär gör att jag förstår bättre. Fina innan också men jämnare nu.

 2. Titti säger:

  Tack. Ja, de är nog jämnare i uttrycket.

 3. Big säger:

  Tack!Spännand och lärorikt att se ommålade tavlor före och efter. Har sett några ommålade tavlor tidigare på utställningar men svårt att veta hur mycket ommålade de är. Ibland har det varit totalt övermålade och det har bara skinit igenom lite lätt vad som hänt. Tack!

 4. Titti säger:

  Tack själv för att du bad mig visa. Denhär gången valde jag med flit några målningar där jag inte ändrat på så mycket annat än uttrycket i penselföringen. Det här makeover-projektet har hittills inte gått ut på att måla över utan bara på att förbättra.

 5. Hans Westlund säger:

  har under en tid målat över alla de dukar jag inte var riktigt nöjd med.. men har då valt att göra ett helt nytt motiv i stället för att förbättra det som redan var..gillar din tanke. ska anamma den framöver.

 6. Titti säger:

  Berätta om det funkar. Jag BRUKAR inte hålla på såhär men jag har nyligen både slängt, målat över och nu målat vidare på en del bilder. Det är nog lite som med kläderna i garderoben. Det kan vara bra att rensa lite efter ett tag.

 7. westlund säger:

  feng shui.. finns en liten bra bok som heter ”rensa i röran” den kan jag rekommendera

 8. Titti säger:

  Tack för tipset! Ska kolla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.