En konst-knockout

Jag fick en sann konstupplevelse första gången jag besökte Whitney Museum i New York och såg Susan Rothenbergs målning FOR THE LIGHT. Målningen är stor – drygt 260×220 och är i svart-vitt. Den föreställer en häst och troligtvis galopperar den. Den lutar starkt åt vänster i bilden. Av farten antagligen. Den kommer rakt emot en. Framför hästen svävar ett ben. Eller sticker det fram ur hästens huvud? Det går inte att säga. Jag hade i alla fall aldrig sett något liknande och jag fick en riktig konst-knockout.

Efter att ha arbetat i New York under många år och med stor framgång drog Susan Rothenberg till New Mexico under 90-talets första hälft. Där verkar hon ha hittat sin plats. Just nu ställer hon ut MOVING IN PLACE på Georgia O’Keeffe Museum i Santa Fe, New Mexico. Eftersom hon är en av mina favoritkonstnärer och museet är ett favoritställe så ägnar jag dagens inlägg åt henne.

Susan Rothenberg, Red, 2008. Oil on canvas, 55 x 57 1/2 inches (140 x 146.1 cm). Private collection. Courtesy Sperone Westwater, New York.

Susan Rothenberg: Red, 2008

Georgia O’Keeffe Museum , Moving in Place
January 22, 2010 – May 16, 2010

Vill du ha mer? I Art:21s presentation av Susan Rothenberg finns både läsvärda saker och intressanta videor att kolla in.

Trevlig helg!

Publicerat i Konst, Konstnärer, Måleri, Utställningar | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.