Lucia?

Ja, jag förstår att det är Lucia. Det låter trevligt men jag har andra planer så det blir inget glitter i håret idag.

Viktigast av allt är att se Laris Strunkes utställning på Konstakademien. Har hört och läst saker om den som gör att jag måste dit. Den pågår endast några få dagar till. När jag ändå är inne i stan ska jag besöka två gallerier också. Jag vet att några av mina målningar hänger på båda ställena i något slags julutställning men jag har inte sett detta ännu. Och jag vill träffa galleristerna.

I målarrummet här hemma håller jag på med fyra parallella dukar på temat Black Hills. De lockar också idag. Mörka, hemliga och lite farliga. Det är dukar som jag har målat över efter dendär släng- och sorterarfasen som jag befann mig i för några veckor sedan. Jag har inspirerats av namnet Black Hills och att de var siouxernas heliga berg, inte av hur bergen ser ut i verkligheten.

För de är naturligtvis inte svarta. Precis som att Lucia inte var vit.

IMG_2746

Publicerat i Konst, Konstnärer, Utställningar | 2 Kommentarer

2 Responses to Lucia?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.