Åke på besök i studion

Den person som har betytt mest för mig i mitt måleri är Åke Arph.

Första kontakten med Åke var att jag såg en bild av en målning som han hade gjort. Jag tilltalades så mycket av det måleriska uttrycket att jag letade rätt på honom, åkte med på några målarresor som han ledde och kom sedan att bli hans elev under många år. Från första stund hade vi konstruktiv kommunikation. Jag förstod vad han sade och kunde omsätta hans råd i det jag arbetade med. Han mötte mig där jag var, försökte aldrig göra om mig utan stödde den process jag befann mig i. Han gav mycket uppmuntran men sade också när han tyckte någonting var dåligt.

Idag har jag haft besök av Åke i studion. Det är alltid trevligt att träffas. Jag fick mig dock en tankeställare efter vårt möte. Jag har lite glömt hur viktigt det är att ha bra bollplank. Speciellt när man är ute och härjar runt med sitt målarspråk som jag gör just nu. Det ska jag ta lärdom av.

Ikväll blir det fest!

IMG_2734

   Detalj ur målning jag arbetar med

Publicerat i Konstnärer, Måleri, Studion | 1 Kommentar

One Response to Åke på besök i studion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.