Indiankonst

Igår när jag målade på Black Hills-dukarna blev jag inspirerad att lyssna på indianmusik. Det hann bli några CD-skivor. Jag har ett stort intresse för indianernas historia och situation och har besökt ett 10-tal reservat på mina resor i västra USA. Black Hills hör inte till något reservat men South Dakota i sig har några stycken. Att stå där och måla väckte minnen till liv och gav nya tankar. Du vet hur det är, det ena ger det andra. På kvällen, när jag hade målat klart, började jag bläddra bland indianböckerna och sedan att kolla specifikt på indiankonst. Modern indiankonst fascinerar mig. Som jag har skrivit tidigare är Fritz Scholder en av mina favoriter.

Ta gärna del av filmen från IAIA Museum i Santa Fe, New Mexico: INDIAN ART THROUGH INDIAN EYES. Jag visar del 2 och 3 vid något senare tillfälle.

 

 

P.S. Det gick bra med måleriet. Idag är det julprogram för hela slanten så jag fortsätter i målarrummet först i morgon. D.S.

Publicerat i Konst, Måleri, Western, cowboys & indianer | 2 Kommentarer

2 Responses to Indiankonst

  1. Tack för tipset om Fritz Scholder. Vilka underbara bilder av människor. Dessutom tyckte jag att hans hemsida var ett snyggt sätt att presentera honom och hans bilder. Inspirerande!
    Jag blir så nyfiken på hur dina Black Hills-dukar ser ut.

  2. Titti säger:

    Glad att du uppskattade Fritz Scholder. Han finns inte i livet längre men hans måleri skakade faktiskt om mig rätt rejält. Jag var inte förberedd men det har varit bra för mig att se hur han målade.

    Black Hills, ja, vi får se vad det blir. Något blir det i varje fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.