Ett år – vad är det?

Ett år är ett år så klart. Men när 2009 nu går mot sitt slut så står vi inte precis och kontrollräknar att det verkligen blev 365 dagar. Nee. Vi värderar det vi minns. Pros & Cons. Större förändringar. Kärlek. Vänskap. Händelser. Småsaker. Blev det över förväntan? Under förväntan? Eller har det bara rullat på?

För ett år sedan hade jag inte någon studio på Kungsholmen.  Då hade jag ännu inte börjat måla och konsulta i samma lokal. Det var långt innan jag började blogga. Jag hade inte varit i New York 25 gånger. Bara 22. Jag var inte KRO-medlem och hade aldrig ansökt om att bli det. Alla dukarna som hänger i studion var omålade.  Det var innan jag visste något om utställningen i Paris och en bra bit innan mina nuvarande måleriprojekt alls hade tagit form eller fått några namn. Jag hade aldrig visat mina målningar i så många olika sammanhang på ett år (7). Det var innan jag nästan tappade mitt måleriska uttryck för att sedan kunna fånga upp det igen.

Jag visste heller inte att Sara-Vide fanns och jag hade definitivt inte beställt några målningar av henne. Och då hade jag inte sett om Paris, Texas för det gjorde jag först igår.

Undrar vad som blir verklighet under 2010?

IMG_3328

Publicerat i Film, Förhållningssätt, Konstnärer, Måleri | 6 Kommentarer

6 Responses to Ett år – vad är det?

 1. Lotta Appelquist säger:

  Det låter som ett händelserikt år! Jag hoppas att 2010 blir bra och fyllt av positiva händelser.
  Eftersom jag inte har följt dig så länge blir jag nyfiken på vilken typ av konsult du är och hur du hamnade i och kom vidare ur din måleriska kris. Har du berättat om det här tidigare?
  /Lotta

 2. Titti säger:

  Tack detsamma. Konsult = inom rekrytering och ledarutveckling. Om måleriet: Man ser ju inte alltid riktigt vad man håller på med eller vartåt det bär, ens vad som är bra/dåligt när man söker sig in på okända områden. Ingen kris. Väntade ut. Förstod att det skulle ge sig bara jag orkade vänta. Det har det gjort också.

 3. Sara-Vide säger:

  Paris, Texas är så himla bra!

 4. Titti säger:

  Det tycker jag också. Och musiken med Ry Cooder.

 5. westlund säger:

  Att vänta ut som du skrev i svaret till Lotta. Att våga ha förtroende för fantasin. Jag ska vara med i en samlingsutställning nu i februari där temat är ”Bruksmiljö”. Det gick tre månader innan det första motivet kom. Jag ska ha tre. Men de kommer. Jag är lugn.

 6. Titti säger:

  Ja, det blir lätt att man tycker:”ingenting händer” men det gör det ju. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.