Lena Cronqvist

Jag åker förbi Galleri Lars Bohman varje dag på väg till studion. Det är aldrig öppet den tiden men jag följer med intresse hur utställningarna där avlöser varandra. Just nu pågår en retrospektiv utställning med Lena Cronqvists grafiska verk från 1974-2009 och den tänker jag titta ordentligt på i nästa vecka.

Lena Cronqvist är en av våra allra mest intressanta konstnärer. Jag fascineras av hennes långa och komplexa konstnärskap. Som få går hon sin egen väg. Det är ingen lätt väg men hon går den. Och hon uttrycker konstnärligt det som är hennes sak att uttrycka, nyttigt oberoende av vad omvärlden för tillfället anser vara rätt & hett. Hennes konst lämnar knappast någon oberörd, sak samma om man tycker om den eller inte.

Se intervjun med henne som TV4 gjorde inför vernissagen:

Intervju med Lena Cronqvist – TV4

IMG_0879

Publicerat i Konstnärer | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.