Ett mentalt startskott

Det har sagts att var man än befinner sig så är man vid en bra startpunkt. Jag tar det till mig och avfyrar ett mentalt startskott för höst och nytt målarprojekt. Jag laddar och kommer i rätt stämning med Bob Dylan och nyinskaffade Together through life.

Förutom Kistamässans höstsalong den 11-13 september och eventuellt någon samlingsutställning kommer jag att ägna hösten åt arbete med vad jag tror ska bli nästa separatutställning. Det ska i varje fall bli något större och mera sammanhållet än några målningar här och några där.

Egentligen har jag tjuvstartat för jag har redan gjort plats i studion för nya dukar och jag har målat på flera stycken också (10). Ett arbetsnamn är valt men det är bara jag själv som känner till det än så länge. Från och med nu ska jag dock arbeta fokuserat med projektet. Det behöver inte vara klart till nyår men jag tänker ägna mig åt det fram till nyår. Sedan får jag se hur jag går vidare.

Nu är det alltså höst, vardag och rutiner som gäller – på ett bra sätt. Jag är spänd på vad som kommer att växa fram. Förutom att jag har ett arbetsnamn som vägleder mig, att jag har valt duk och att jag bestämt mig för att arbeta med ett antal målningar i 65×65 så styr jag inte mer än så.

Det är inte bara fråga om vad jag vill med måleriet utan lika mycket om vad måleriet vill med mig.

IMG_0619

Publicerat i Förhållningssätt, Projekt | Lämna en kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Titti Hammarling

Titti Hammarling

Mobile: +46 70 521 46 81 E-mail: titti@hammarlingconsulting.com
Producerad av 6ft5 & Krokedil.